Välkomna till Svenska ‘Helg’-skolan i Cambridge!

Svenska Skolan i Cambridge bildades 1993. Vi är in Cambridge, en bra och lättillgänglig plats i Cambridge där vi träffas normalt varannan söndag mellan 10-12 på morgonen.

Vi välkomnar alla barn från 2 års ålder och uppåt med det enda kravet att minst en av barnets föräldrar är svenska medborgare.

I fallet med svensktalande familjer utan svenskt medborgarskap, dessa är också mycket välkomna, men vi kan bara ta emot om vi har plats.

Om du vill gå med, kan du bli medlem genom att registrera på denna webbplats och även betala den årliga medlemsavgiften genom att kontakta ledningen.

Skolan finns till för att hjälpa barnen att förbättra sin svenska och att ge en bättre inblick i det svenska samhället och svensk kultur. Klasserna bör ses som ett kompletterande stöd för barnens svenska.

Skolan består av en barngrupp, förskolegrupp och en skolgrupp. I barn och förskolegruppen barnen sjunger, spelar och gör hantverk tillsammans med sina föräldrar och ledare. Vi har även aktiviteter där vi gå ut och utforska naturen och leker med syfte att sätta det svenska i ett relevant sammanhang. Dom gånger när träffarna är i nature uppskattas väldigt av barnen.

Från 6 år och uppåt, kan barnen börja i skola gruppen som är i en mer formell utbildning miljö. I dessa grupper där vi läser, skriver och räknar på svenska, liksom tittar på svensk kultur, geografi och historia. Barnen ges också några uppdrag att ta hem och jobba på mellan träffarna så att vi får kontinuitet i utbildningen.

Vi behöver att föräldrar engagerar sig i verksamheten eftersom Svensk Skolan är en ideell organisation. Vi uppskattar hjälp med en del administrativa och planering uppgifter så väll som hjälpa till med att förbereda frukt mellanmål barnen har på dagen samt att hjälpa till med att utforska i naturen, eller i klassrummet.

20f1b8656db62c351877c4502c17ff42_f14Varje år firar vi påsk, midsommar och Lucia. I januari arrangerar vi en julgransplundring för barnen. Vi åker också på en gemensam dagsutflykt i maj varje år.

Skolan har ett gemensamt planering möte i början på varje termin, så att vi kan planner vad vi vill göra under terminen.

Alla medlemmar är välkomna till att dessa möten.

Vi välkomnar alla som vill vara med och hoppas att ni kommer att trivas i Svenska Skolan Cambridge.